PARTICIPACIÓ POPULAR

Treball de difusió i motivació per a 
potenciar la 
participació ciutadana. 
Crear vincles de relació entre tots els habitants i les entitats d’Oliana i el seu entorn. Aconseguint un elevat grau de sensació de pertinença i de cohesió cultural entre tots els participants.Xerrades a l'escola i Tallers infantils
Per incentivar a la participació i implicació en el Castell d'Oliana cada any es fan activitats des de l'escola d'Oliana, explicant la història del Castell i les seves llegendes. Les activitats inclouen a nens de 3 a 12 anys. 
També es fan tallers en la plaça dels Manairons, espai dedicat a ells, on pinten i decoren amb temàtica mitològica.Plantada popular 
De la mateixa manera que s'incentiva als infants, 
també es promou la participació de joves i adults amb la creació i manteniment dels jardins del Castell. 
Comprant, a nivell particular, un roser i posteriorment fent la plantada insitu. 


Intervencions per la GENT GRAN
Des del geriàtric participen cada any amb el projecte del del'ArT Oliana. 
Elaborant treballs per ornamentar els diferents espais del castell en la diada del Festival. 

COL·LABORACIÓ EN LA CREACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ AMICS DEL CASTELL

Arrel de la positiva participació a nivell popular, en la iniciativa del del'ArT Oliana. Molts dels voluntaris han mostrat l'interès per ajudar-nos amb la restauració de l'entorn ambiental. És per això que des de Cau del'ArT vam voler incentivar i ajudar a crear una associació destinada a tindre cura del Castell i manteniment dels jardins creats allà. Mitjançant l'organització de l'associació "Amics del Castell" es facilita la feina de col·laboració i organització en les diferents tasques que aquesta comporta.

       
  
   
Socis de Cau del'ArT treballen conjuntament amb els integrants de la nova associació Amics del Castell d'Oliana, en la nova plaça creada gràcies a donatiu de 30 rosers, que va fer l'associació "Amics de les roses" de Sant Feliu del Llobregat.
El Servei Voluntariat Europeu (SVE) és un Programa de Joventut en Acció de la Comissió Europea. Els joves voluntaris participen activament en els projectes de Cau del'Art  Tenen l'oportunitat de viure una realitats diferents i donar suport al desenvolupament de la zona rural. Podent adquirir habilitats i competències a nivell personal i professional, acreditades per la Comissió Europea. 
____
 
SVE CAUdel'ArT Pirineus 2014: www.oliana2014.blogspot.com.es

SVE col·laboració Voluntaris de l'Oficina Jove Alt Urgell: Festival del'ArT, Castell d'Oliana - juliol 2011.

SVE col·laboració Voluntaris de l'Oficina Jove Alt Urgell: Mostra d'artesania en viu - Fira de Tots Sants Oliana - novembre 2012.
 
+ info (enllaç voluntaris Oficina Jove, que han col·laborat amb nosaltres)